tirsdag 8. november 2011

"Matvrak" helga

Masse god mat i løpet av helga og tenkte å dele menyene mine her. Glemte selvfølgelig å ta bilde av en del av det...:/

Fredag:

Middag: Pastasalat med kylling, cherrytomat, bacon, paprika og pesto - namnam!

Dessert: Herlig pai med vaniljekrem og blåbær (har drømt om dette i flere uker...) Brukte denne oppskriften, hentet fra www.detsoteliv.no:




Bærpai med vaniljekrem


Verdens beste sommerpai har du her! Serveres mens bær- og vaniljekremfyllet fortsatt er varmt - gjerne med litt vaniljeis. Nytelse i hver eneste bit!


















































































































































Ingredienser:
Paibunn:
3 dl hvetemel
100 g smør
1 dl sukker
3 ss vann

Fyll:
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
1,5 dl bringebær
2 dl blåbær

Fremgangsmåte:
Kjør alle ingredienser til paibunnen i en food processor til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Bland i sukker og vann og kna deigen raskt sammen.)

Hold av litt deig til å trille ut gitterpynten på toppen av kaken. Trykk resten av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel. Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten (se tips). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøl litt og fjern forsiktig folien.

Fordel vaniljekremen over paibunnen. Dryss over bærene. Trill ut lengder av deigen du har holdt til side og legg som gitter over kaken.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. Avkjøl før kaken forsiktig flyttes over på et kakefat.

Tips:
Aluminiumsfolien forhindrer at deigen krymper nedover langsmed kanten under forstekingen av paibunnen.

Vær forsiktig når du flytter kaken over på kakefatet. Den går lett i stykker mens den er varm. Det kogså fint å servere kaken rett fra formen.


Jeg fulgte ikke oppskrifta slavisk...hadde kun blåbær og hadde ikke "pynten på toppen...Godt ble det i alle fall!


Lørdag:
MIddag: Svine satay grillspyd med satay saus


Søndag:
Middag: Pannekaker med ost og skinke
Dessert: Resten av paien fra fredag:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar