tirsdag 19. juli 2011

Foccacia brød

Lenge siden sist innlegg, men når man ikke har ordentlig internett (og giddå) så ble det bare sånn.

Siden sist har jeg vært på ferie i Spania (Benalmadena), fått mobilen frastjålet, vært i 70 års dag til mormor, vært litt i Stavanger og litt oppe i Bergen. Mens Eric er på jobb tester jeg ut husmorsevnene mine på kjøkkenet.
I dag vil jeg derfor dele en oppskrift på focaccia brød, som jeg serverte til pasta og salat.
Det nevnes at jeg har fått bedre resultat tidligere på denne oppskriften. Jeg skylder på at jeg ikke er vant til ovnen her oppe...;)

Oppskriften er som følger til et stort brød:

1/2 pakke gjær
3 dl vann, lunkent
1ts sukker
1/4 ts salt
3 ss olivenolje
ca 7 dl hvetemel

"fyll":
2 ss olivenolje
1ts grovt salt
ca 1 ts tørket rosmarin

Stekes ved 220 grader midt i ovnen i ca 20 min.

Beskrivelse:
1) Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av det lunkne vannet og rør ut gjæren.
2) Tilsett resten av vannet, sukker, salt og nesten all olivenoljen (ca ei halv spiseskje igjen)
3) Tilsett hvetemel og elt deigen jevn og smidig. Tilsett resten av olivenoljen mot slutten av eltingen. Nb: deigen skal være mer klissete enn en vanlig hvetedeig til boller.
4) La deigen heve til den er dobbelt så stor
5) Når den er ferdig hevet - elt den litt til for og så forme den til et rundt emne og legg det på en bakepapirkledd bakeplate. Trykk deigen ut til en rund sirkel - ca 30 cm i diameter.
6) La brødet heve minst 15 min til
7) Lag "smilehull" i deigen med fingrene og fordel oljen over og stryk den jevnt utover med hånden. Dryss på salt og rosmarin.
8) Stek brødet til det er lysebrunt og avkjøl litt på rist.

Dersom man er glad i oliven og cherrytomater kan man fint trykke også dette ned i "smilehullene":)
Jeg bruker havsalt når jeg lager brødet. Brødet er godt til salater, supper og middagsretter. Jeg setter i tillegg en skål med olivenolje og havsalt på bordet som man kan ta på skivene.



Bildet ble ikke så kjempebra med mobilen, men godt var brødet i alle fall:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar